Folksam

Om du är på jakt efter någon typ av försäkring, kommer du ofta i kontakt med Folksam och deras olika försäkringar. Folksam är nämligen ett av de allra största försäkringsbolagen i Sverige idag, och de erbjuder en rad olika försäkringar för alla typer av kunder. Folksam är därför ett mycket populärt val när det gäller alla typer av försäkringar, och deras försäkringsalternativ är därför alltid värda att ta en titt på när man letar efter en försäkring.

Om Folksam som företag
Folksam är i själva verket en företagsgrupp, där flera olika företag och dotterbolag ingår. Några av dessa är bland annat Folksam Sak, Folksam Liv, KPA Pension och Förenade Liv. Deras huvudkontor ligger på Södermalm i centrala Stockholm, i ett hus som kallas för Folksamhuset.Folksam är ett så kallat ömsesidigt försäkringsbolag, vilket innebär att det är kunderna och försäkringstagarna som äger företaget. Detta innebär även att kunderna under de år som det går bra får ta del av överskottet i företaget, och att kunderna representeras av en styrelse som väljs av kunderna själva, för att kundernas intressen ska tas tillvara på, på bästa sätt.

Folksam grundades år 1905 av Kooperativa Förbundet, eftersom många arbetarfamiljer saknade brandförsäkringar, och att gå samman var då det enda sättet att skaffa detta. Till en början var tillväxten liten, men så småningom började man utöka verksamheten och idag har Folksam över 3 600 anställda, och man verkar förutom i Sverige även i Finland. Som det enda svenska försäkringsbolaget erbjuder man även miljömärkta försäkringar, så Folksam ser verkligen till att hela tiden utveckla sina tjänster för att hänga med i utvecklingen i samhället på alla vis.

Idag beräknar man att Folksam försäkrar varannan person, samt vartannat hem i Sverige, vilket är en otroligt imponerande marknadsandel.

Vilka tjänster erbjuder Folksam då idag?
Idag kan man teckna försäkringar hos Folksam, men utöver detta erbjuder de även en rad tjänster för att spara och låna.
Bland sparprodukterna hittar du bland annat:
Kapitalsparprodukter
Fondsparande
Pensionssparlösningar
samt olika sparkonton.

Vill du hellre låna erbjuder Folksam även en särskild låneform som kallas Seniorspar för pensionerade personer, som alltså brukar ha svårt att få lån annars, som gör att de kan ta lån med sin bostad som säkerhet.

När det gäller försäkringar är utbudet av försäkringar mycket stort. Några av de försäkringar som du kan välja mellan är bland annat:
Olika hemförsäkringar, för olika boendeformer
Olika bil- och fordonsförsäkringar
Båtförsäkringar
Barnförsäkringar
Studentförsäkringar
Personförsäkringar
Seniorförsäkringar
Reseförsäkringar
Djurförsäkringar
Idrottsförsäkringar
samt även särskilda försäkringar för företag och företagare.

Hitta mer information om en specifik försäkring
Om det är så att du vill veta mer om en viss försäkring hos Folksam som intresserar dig, bör du gå in på Folksams hemsida. Där hittar du nämligen beskrivningar av alla försäkringarna, samt deras villkor, så att du kan bekanta dig mer med dem i detalj. Skulle det vara så att du efter att du läst all tillgänglig information tycker att försäkringen är så bra att du vill teckna den, kan du även begära en försäkringsoffert direkt på hemsidan, vilket är det första steget till att faktiskt teckna försäkringen.